Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 14 altın kural

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 14 altın kural

20 Şubat 2017 0 Yazar: admin

Çok çeşitli yiyeceklerin bulunduğu yılbaşı sofrasında mideyi rahatsız edecek birçok unsurun olduğunu belirten Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, yılbaşı sofrasında dikkat edilmesi gereken 14 noktayı açıkladı.

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel sağlıklı bir yılbaşı sofrası için şu önerilerde bulundu: “Pek çoğumuz yılbaşı akşamı büyük bir sofrada, geniş bir menünün olduğu akşam yemeği isteriz. Yılbaşı gecesinin geçirileceği mekânlar farklı olsa da yemeklerin daha özenli ve  çeşitli olacağı kesin. Ana yemekten pilava, salatalardan mezelere, kuruyemişlerden meyvelere, tatlılardan alkollü içeceklere kadar gece boyu yenmesi için masada kalacak sofralar hazırlanacak.

Çok çeşitli yiyeceklerin bulunduğu yılbaşı sofralarında yemeklerin fazla tüketilmesinin kişiye rahatsızlık vereceği unutulmamalı. Kalorisi yüksek besinlerin bir öğünde tüketilmesi hazımsızlık, şişkinlik, gaz, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına sebep olabilir.

YILBAŞI SOFRASINDA SAĞLIKLI BİR BESLENME NASIL OLMALI?

1- İlk olarak yılbaşı gecesi için menünüzü önceden planlamanızı tavsiye ederim. Bu sayede alışverişte fazladan yiyecek ve içecek almamış olursunuz.