Grip Olmamak İçin Bunu Yiyin

Grip Olmamak İçin Bunu Yiyin

14 Şubat 2019 0 Yazar: admin

Mor Havuç kebap sofralarının vazgeçilmezi olan şalgam suyunun ham maddesi olarak kullanılıyor. Birçok faydası bulunan Mor havucun en iyisi Konya Ereğli’de üretiliyor. Mor havucun faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte onlardan başlıcaları…

MOR HAVUÇ

Mor havuç şalgam suyunun ham maddesi olarak kullanılan bir sebze türü olarak karşımıza çıkıyor. Mor havuç özellikle İç Anadolu bölgesinde Konya’da yetiştiriliyor. Mor havucun faydaları ise saymakla bitmiyor. Mor havuç şalgam suyunun ham maddesi olmasının yanı sıra göz sağlığına ve mide hastalıkları için antioksidan görevi görüyor. Mor havuçlar, bazı yörelerde şalgam havuç olarak da adlandırılır.

KIŞ ÜRÜNÜ

Antioksidan ve antosiyanin özellikler taşıdığı ortaya konan mor havuç, özellikle kış aylarında taze olarak tüketilebilir.

KONYA’DA ÜRETİLİYOR!

Kasım ve aralık ayında hasadı yapılan Mor havuçların üretim merkezi olarak Konya’nın Ereğli ilçesi gösteriliyor. Ereğli’de yetiştirilen mor havuçlar dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.